Spring til indhold

 

Fremtidens byggeri er bæredygtigt

Flere og flere investorer og bygherrer stiller krav og efterspørger, at der bygges bæredygtigt med omtanke for klimaet, miljøet og de mennesker, der opholder sig i bygningerne. BK NORD skaber rum til fremtiden, som ikke kun handler om smukke rum, men også om reelle funktioner og bygbare løsninger, hvor bæredygtighed er essentielt.

 

Vi står klar til at rådgive jer

Hvis I er interesserede i at høre om mulighederne inden for bæredygtigt byggeri, så har BK NORDs bæredygtighedsteam kompetencer indenfor aktuelle områder af bæredygtighed og er klar til at rådgive jer.

Vi favner bredt og arbejder både med certificeringsordninger, bæredygtighedsklassen og sammensætter netop de bæredygtighedsmål, der er vigtige og giver mening for det specifikke projekt.

Den bæredygtige tankegang er en integreret del af vores måde at arbejde på i alle projektets faser. At bygge bæredygtigt kræver en solid rådgivning og med vores tværfaglige specialister, som kan hjælpe med at opnå de bæredygtighedsmål, der giver mening i jeres projekt.

Fremtidens byggeri er bæredygtigt

Flere og flere investorer og bygherrer stiller krav og efterspørger, at der bygges bæredygtigt med omtanke for klimaet, miljøet og de mennesker, der opholder sig i bygningerne. BK NORD ser det som sin fornemste opgave at være med i front, når det kommer til at rådgive vores bygherrer til at bygge bæredygtigt og bidrage til den grønne omstilling.

BK NORD skaber rum til fremtiden, som ikke kun handler om smukke rum, men også om reelle funktioner og bygbare løsninger, hvor bæredygtighed er essentielt. I fremtiden ser vi helt anderledes behov og funktioner, der skal gå på tværs i vores virksomheder, produkter, erhvervsbygninger og boliger. Cirkulær økonomi og genbrug af ressourcer kan åbne op for nye måder at designe og bygge på. Og her skal vi være med helt i front – på den nordjyske måde.

Bygningers klimapåvirkning – LCA

BK NORD står klar til at hjælpe med bygningsreglementets bestemmelser vedr. bygningers klimapåvirkninger. Fra januar 2023 skal der laves en livscyklusvurdering, en såkaldt LCA, af alt nybyggeri som opfylder energirammen. Vurderingen undersøger, hvordan en bygning påvirker klimaet igennem sin levetid. Vi anbefaler at inddrage professionel rådgivning tidligt i processen, hvor der stadig er mulighed for at justere og optimere designet for at opnå en tilstrækkelig vurdering af projektet.

DGNB

DGNB-certificering er en holistisk tilgang til bæredygtighed, som både fokuserer på miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed. Netop den holistiske tilgang er kendetegnende for en DGNB-certificering og skiller sig ud fra andre ordninger og fra konventionelt byggeri. Ved at vælge en DGNB-certificering får projektet et kvalitetsstempel indenfor bæredygtighed på et af følgende niveauer: sølv, guld eller platin. DGNB certificeret byggeri har udover en gevinst på bæredygtighed en forventelig værdiforøgelse.

Hos BK NORD møder I vores DGNB-konsulenter, uddannede af Green Building Council, som varetager DGNB i Danmark. BK NORD er ligeledes medlem af Green Building Council Denmark.

“BK NORDS team besidder de rette kvalifikationer, og har stor erfaring med bæredygtige projekter. Vi stræber efter kontinuerlig udvikling på området.”
CAMILLA BRUNSGAARD FUGMANN, Kreativ & Bæredygtighedschef