ARKITEKTTEGNET SOMMERHUS


PROJEKTTYPE: Sommerhus

BELIGGENHED: Saltum

UDARBEJDET: 2019

OPFØRT: 2020

AREAL: 145m²

BYGHERRE: Privat

YDELSER: Arkitektrådgivning, Projektering, Ingeniørrådgivning, Byggetilsyn

SAMARBEJDSPARTNERE: BTM Byg ApS


På en tidligere tæt bevokset naturgrund med skovkarakter ligger det 145 m² rigt detaljerede arkitekttegnede sommerhus, hvor enkel elegance i pagt med naturen har været fokus.

Sommerhusets placering på grunden er nøje gennemtænkt, for at opnå både havkig og panoramaview over det smukke klitlandskab.

Placeringen blev allerede lagt fast i de indledende faser ved hjælp af en stige og landmålingsudstyr. Det var på denne måde muligt at markere, hvor husets ovenlys og gavlvinduer skulle placeres i forhold til de ønskede kig. Og deraf hele sommerhusets placering. Placeringen længst mod nord på grunden skabte samtidig et stort udeareal mod syd. Det afskærmes fra indkig af den omgivende beplantning, som bygherre på fin vis har bevaret.

Husets 145 m² fordeler sig i grundplan på husets hjerterum: Det store køkken-alrum i åben forbindelse med opholdsstue og en stor hems, tre værelser, to badeværelser, samt adskilt entré og bryggers. Planløsningen er gennemtænkt og optimeret for at opnå maksimal udnyttelse af kvadratmeterne.

Sommerhusets 23 m² store hems bader i lys fra de tre store ovenlys i tagfladen mod nord samt de store gavlvinduer orienteret mod vest. Når man træder op ad den speciallavede trappe, mødes man af et helt unikt og betagende udsyn. Mod vest er der havkig imellem de andre sommerhuse, som putter sig ned imellem klitterne, mod nord er der et bredt panoramaview over det storslåede klitlandskab.

Spisepladsen og opholdsstuen centrerer sig om en karaktergivende og stemningssættende pejsevæg, hvor både pejs, tv og to hylder er integrerede. Væggen er som den eneste del af huset muret, og træder derfor frem i interiøret som en eksklusiv specialdesignet løsning. Hver enkelt mursten varierer en anelse i krumning og overflade, og skaber dermed et helt unikt udtryk.

Husets T-form skaber to afskærmede uderum og den 115 m² store cedertræs-terrasse sikrer gode solspots døgnet rundt, hvor huset og de høje træer fungerer som læ-givende elementer. De tre overdækninger sikrer samtidig mulighed for udendørs ophold i al slags vejr.

Med kvalitetsbevidste og nøje udvalg af materialer fremstår husets udvendige udtryk afstemt og i symbiose med den omgivende natur.

Facaderne er beklædt i lodretstående canadisk cedertræ. De får smukt og karaktergivende modspil af de sorte vinduesrammer og det sorte tag. Terrassebrædderne er også canadisk ceder, som i en håndværksmæssig fin detalje, er justeret ind efter facadebeklædning. Så ser det ud som om, at beklædningen fortsætter som terrassebrædder.

Interiøret er holdt i lyse farver med hvide vægge, lyse douglas gulve og lys grå klinke med varierende spil.

Det veludførte håndværk vidner om et tæt samarbejde imellem rådgiver og håndværkere, der på trods af en stram tidsplan har formået at opnå et smukt detaljeret resultat.

BK NORD’s ydelser har omfattet skitseprojekt, myndighedsprojekt og -dialog, hovedprojekt, udbudsbeskrivelse og licitation, tilsyn og afleveringsforretning. Processen har været beriget af et tæt samarbejde mellem rådgiver, bygherre og håndværkere.

Nogle af billederne er venligst udlånt af Frøslev Træ A/S

Læs mere om hvad BK NORD kan gøre for dig lige her: Boligbyggeri

Kontakt os for en uforpligtende snak om opførsel af dit nye sommerhus