Bolig udformet som pyramide


PROJEKTTYPE: Villa

BELIGGENHED: Terndrup

UDARBEJDET: 2020

OPFØRT: Igangværende

AREAL: 463 m² bolig, 50 m² garage, 94 m² altangang

BYGHERRE: Privat

YDELSER: Myndighedsbehandling og -dialog, Projektering, Ingeniørrådgivning og -beregninger i KK2, Kontrahering og tilbudsindhentning, Produktion og udførelse, Byggetilsyn

SAMARBEJDSPARTNERE: Kastberg A/S, Michael Wulff A/S, FP Gruppen, SP Klima Service, Brdr. Schmidt VVS, ML Service, MG Kloak & Anlæg, Nordjysk Luftteknik, PC Træ og mobilsavværk


I skønne og helt uforstyrrede omgivelser øst for Terndrup er denne helt unikke familiebolig, udformet som en pyramide, beliggende. Med skoven i ryggen har boligen en helt fantastisk udsigt over den smukke natur. Mod nord, øst og syd findes en blanding af fredskov og plantage, mod sydvest er der en uforstyrret og langstrakt udsigt til marker og en slugt.

Bygherre har selv designet boligen i et grundigt forarbejde siden 2007 og en visuel og bæredygtig tankegang. Omgivelserne og udsigtsforholdene har dannet grundlaget for både placering og udformning af boligen som en pyramide. Grundtanken har været at skabe et byggeri, som tilgodeser de fantastiske omgivelser ved at passe ind i landskabet og naturen, og ved konstant fokus på udsigten fra boligen til disse omgivelser.

Den pyramidalske form fordeler sig på 463 m² og har størst areal i stueplan, hvor boligens leverum befinder sig. Det store køkken-alrum er beliggende centralt, og herfra er der direkte forbindelse til opholdsstue og et orangeri, som er integreret i byggeriet. 1. sal er lidt mindre og rummer børneværelser og badeværelser. Den øverste etage, som er den mindste etage, rummer soveværelse. Herfra kan man pga. husets form, opleve dagslyset skifte fra solopgang til solnedgang sammen med et fantastisk 360° udsigtsvue.

Byggeriets statiske form udspringer af de fire skråtstillede stålben. Herunder udfolder boligen sig i sin trappepyramidalske form. De fire ben begrønnes med stedsegrøn efeu, og blomsterkummer afslutter de enkelte niveauer opad. Hermed tilføres byggeriet et grønt præg, med inspiration i ”hanging gardens”, som vil blende ind i de grønne omgivelser.

Facaderne udgøres af store glaspartier, der sikrer utrolige udkig samt dagslysforhold og -oplevelser i boligen. Derudover er der træbeklædning i form af kalmarbrædder fra grundens egne træer. De store glaspartier har skabt udfordringer i energirammen og der har selvfølgeligt været stort fokus på indeklimaet i boligen. Kreative og nytænkende løsninger er derfor taget i brug, for at få rammen til at overholde og sikre både et godt indeklima og et bæredygtigt projekt.

BK NORD har i tæt samarbejde og dialog med bygherre udført projektering, energiberegning, ingeniørberegninger i Konstruktionsklasse 2. Derudover har BK NORD udført udbudsmateriale samt kontrahering, og byggetilsyn på projektet.

Stålkonstruktionerne er custommade og har været bygherreleverance, men der har været en tæt dialog imellem BK NORD og stålproducenten ifm. produktion og optimering. Bl.a. har en meget detaljeret 3D model været omdrejningspunkt for mængdeudtag, og optimering af processerne, samt for at spare tid på byggepladsen ved at klargøre mere i produktionen.

Projektet er udbudt i fagentrepriser og hver faggruppe er nøjsomt udvalgt, for at sikre god og løsningsorienteret dialog imellem byggeriets parter.

Det store og unikke projekt har udfordret alle involverede parter. Men udfordringerne er blevet mødt af løsningsorienterede parter og er i samarbejde blevet løst med det optimale resultat for øje.

Læs mere om hvad BK NORD kan gøre for dig lige her: Boligbyggeri

Kontakt os for en uforpligtende snak om opførsel af din nye bolig