ARKITEKTTEGNET OPTIMALT UDNYTTET SOMMERHUS


PROJEKTTYPE: Sommerhus

BELIGGENHED: Helberskov Strand, Hadsund

UDARBEJDET: 2021

AREAL: 134m² sommerhus, 25m² anneks, 25m² udhus

BYGHERRE: Privat

YDELSER: Arkitektrådgivning

 


I det skønne område, Helberskov Strand, blot 500 m fra havet og omgivet af skov har BK NORD tegnet dette skønne familievenlige sommerhus, hvor flere generationer kan samles. Huset er optimalt udnyttet.

På baggrund af bygherres egne optegninger har BK NORD videreudviklet grundplanen ud fra bygherres tankegang om small living. Pladsen skulle udnyttes optimalt med fokus på samvær og fællesskab.

Sommerhusets blot 134 m² fordeler sig således på et rummeligt bryggers, et badeværelse, tre værelser, samt køkken-alrum og stue i åben forbindelse.

Bryggerset er indrettet med god skabsplads og plads til store armbevægelser. Det har været et must for at få praktikken til at gå op med en stor familie, der skal ind og ud ad døren. Herfra er adgang til husets badeværelse som er indrettet med fritstående badekar og dobbeltbrus, og med direkte forbindelse til en hyggelig udebrus.

Husets værelser er sparsomt indrettede og reducerede i kvadratmeter, ud fra tanken om, at man primært opholder sig uden for eller i opholdsrummet. Her er igen prioriteret god opbevaringsplads af praktiske årsager.

Opholds- og hjerterummet er indrettet med god plads til familien. Køkkenet er placeret i rummets ene ende med kig mod øst til ankomstvejen og mod syd til det store udendørs opholdsrum. En køkkenø på hjul kan nemt skubbes ud på træterrassen og fungere som udekøkken på sommerens gode dage.

I den vestlige ende er stuen placeret omkring en brændeovn og med direkte udgang til et overdækket areal mod vest. Hele opholdsrummet beriges med flotte dobbeltdøre, som giver god forbindelse til den store træterrasse, som omkranser huset.

Sommerhuset er placeret mod nord på den knap 2800 m² store skovgrund og danner ryg mod en offentlig stiforbindelse. Annekset placeres overfor sommerhuset, hvorved der dannes en slags gårdrum imellem – en stor træterrasse, hvor familien vil tilbringe de fleste af døgnets lyse timer. Mod syd karakteriseres grunden af gamle og tætvoksende træer, som skærmer mod naboer.

Bygherre har ud fra en bæredygtig tankegang valgt at anvende genbrugsvinduer, som har stillet krav til arkitekturen. De hvidmalede opsprossede vinduer tilfører huset et klassisk og traditionelt præg. Det understøttes af de hvidmalede detaljer, som den synlige kipbjælke, de synlige spær samt det store udhæng.

Annekset indrettes med to ekstra værelser, som har karakter af en lille træ-æske, hvor der kun lige er plads til en dobbeltseng. Herudover indrettes også et badeværelse. En integreret alkove tilfører det udvendige opholdsrum stemning og er en hyggelig og skyggefuld niche, som indbyder til udendørs overnatning.

BK NORD’s ydelser omfatter indledende møde med behovsafklaring og skitseprojekt med arkitektrådgivning.

Læs mere om hvad BK NORD kan gøre for dig lige her: Boligbyggeri

Kontakt os for en uforpligtende snak om opførsel af dit nye sommerhus