NYHEDER

Et stort velkommen!

Vi i BK NORD kan med stor glæde fortælle, at to nye studentermedhjælpere har fundet vejen til Hobrovej – vi udvider altså med yderligere to sprudlende unge til besætningen. Som virksomhed sætter vi en ære i at bidrage til de studerendes udvikling og erfaring, såvel som vi værdsætter de faglige input og kvalifikationer, de kan bidrage med hos os.

Josefine Jakobsson studerer Arkitektur og Design på Aalborg Universitet. Josefine afvikler derudover sit praktikforløb hos os til efteråret, hvilket vi er utrolig glade for.

Helena Søgaard Pedersen studerer Kommunikation og Digitale Medier på Aalborg Universitet, og skal bidrage til kommunikationen både internt og eksternt. Her vil særligt et fokus på at eksponere vores grønne og ambitiøse indstilling til landbrug og fødevare, og sammenspillet mellem æstetik og bæredygtige kvalitetsløsninger, være i højsædet.

Vi ser frem til samarbejdet 🤝

En vigtig underskrift er sat

En meget spændende klimapartnerskabsaftale blev underskrevet i sidste uge. I går var vi dagens virksomhed hos Klimaalliancen Aalborg, og vi er pavestolte over at være med.
Ikke alene har BK NORD underskrevet. I alt er vi syv forskellige virksomheder, som i fællesskab vil gå forrest i etableringen af alliancen og forhåbentlig sammen med en masse virksomheder, stå sammen om at nå 70% CO2 reduktion i år 2030.
Som virksomhed bestræber vi os på at være specialister i at understøtte fødevareproduktionens værdikæde med æstetisk og bæredygtigt byggeri. BK NORD ser det som en af vores primære opgaver at være med i front, når det kommer til bæredygtigt byggeri.
Vi i BK NORD ser frem til, gennem bæredygtige løsninger og målsætninger for fremtidens byggerier, at bidrage til en grønnere balance i Aalborg kommune – hvor vi i fællesskab opnår målene. Vi vil blandt andet bidrage til – og gerne lede – udvikling af et koncept for at mindske klimaaftrykket i større projekter / projekteringsforløb særligt indenfor Agri og Food, for eksempel ved at:
–    Dokumentere og evaluere bæredygtigheden i konkrete projekter.
–    Understøtte udviklingen med nyeste viden fra praksis og forskning.
–    Synliggøre alternative løsninger og materialevalg, og optimere mængden af materiale og/ eller anden bygningskonstruktion.
Sammen kan vi gøre en forskel 💚

Bæredygtigt landbrugsbyggeri

I går deltog BK NORD i Realdanias debatmøde i Landbrugsforum med deltagelse af Bente Søgaard og Camilla Brunsgaard Fugmann.

Camilla var på podiet med et oplæg om bæredygtigt landbrugsbyggeri – hvilke krav kan man forvente og hvad er redskaberne. Salen var meget spørgelystne og interesserede, som gav en god debat.

Vi byder stort velkommen

til vores nye ingeniørpraktikant Mathias Martin Kjær Jensen.

Vi glæder os meget til samarbejdet med Mathias. 😊

Du kan kontakte Mathias på 2322 1201 eller mail: mmj@bk-nord.dk

Ny medarbejder

BK NORD A/S kunne i sidste uge byde velkommen til Dean Garcia, som er startet hos os som Bygningskonstruktør.
Vi glæder os meget til det fremtidige samarbejde 😀

Stort tillykke

Så er vores dygtige medarbejdere Troels Søgaard Sørensen og Jonas Linneberg også  blevet certificerede brandrådgivere hos BK NORD.

De har netop gennemført optagelsesprøven med fuld dokumentation til Brandklasse 2.

Vi ønsker stort tillykke til Troels og Jonas og glæder os over, at vi nu kan tilbyde vores kunder og samarbejdspartnere at håndtere endnu flere byggesager, der skal behandles med certificeret brandrådgiver i huset.

20 års jubilæum

Den 15. april havde  – Jørgen Ørsnæs – 20 års jubilæum hos BK NORD A/S.
Vi ønsker ham alle – her fra BK NORD – et stort tillykke med dagen 😀

Forsker skal hjælpe arkitekt- og ingeniørfirma mod strategisk mål om bæredygtigt byggeri

Arkitekt- og ingeniørfirmaet BK Nord A/S i Aalborg vil udvikle bæredygtige løsninger til byggeriet. Nyansat forsker skal hjælpe til med at konvertere nye udviklinger til bæredygtige løsninger

Den relativt nytiltrådte adm. direktør hos BK NORD A/S, René M. Larsen, er helt klar i mælet, når det gælder fremtidens byggeri:

– Bæredygtighed er det nye sort, og vi skal sammen med vore kunder facilitere bæredygtige løsninger, for der er ikke længe til, at bæredygtighed bliver et krav fra investorer og bygherrer, siger René M. Larsen.

For at hjælpe processen mod øget fokus på bæredygtighed, har firmaets nye ledelse bestående af adm. direktør René M. Larsen og brand- og konstruktionschef Bente Søgaard, netop ansat civilingeniør i arkitektur, Camilla Brunsgaard Fugmann, som kreativ chef. Camilla Brunsgaard Fugmann har i mere end 14 år beskæftiget sig med bæredygtig arkitektur. Hun har en Ph.d. indenfor bæredygtigt byggeri, og er DGNB konsulent. Hun kommer fra en lektorstilling på Aalborg Universitet, hvor hun har forsket og undervist indenfor bæredygtigt byggeri siden 2007.

Forsker og underviser

Hun har blandt andet arbejdet sammen med Green Building Council, MOE ingeniører og Arkitema Architects i et Realdania-støttet projekt, og udviklet nye kriterier med fokus på sundhed og velvære til DGNB certificeringsordningen. Endvidere har hun undersøgt design- og beslutningsprocesser i realiserede DGNB projekter.

– Jeg medbringer forskningserfaring, som altid har været praksisnær og fokus på bygbare løsninger, siger hun og tilføjer:

– Byggeriet har i mange år været erfaringsbaseret, når det kommer til nye løsninger. Det har vi ikke tiden til nu – udviklingen og krav til klima og ressourceforbrug kræver at der arbejdes med viden og evidens, og konvertere det til brugbare konkrete løsninger. Det er en proces, jeg kender, og som jeg glæder mig meget til at arbejde med i helt konkrete sammenhænge, siger hun.

Samtidig er hun så tæt på forskningsmiljøet, at hun kan uddrage de helt nye udviklinger fra denne verden, og medvirke til at omsætte dem til tekniske løsninger i byggeriet, og det gælder over en bred kam.

Strategisk vigtigt skridt

BK NORD A/S er en travl virksomhed i stor udvikling. Ordrebogen er stort set pakket et godt stykke tid ind i fremtiden:

– Det er jo et solidt fundament at have for at tage fat på udviklingen af firmaets næste fase, og det er et vigtigt strategisk skridt at tage, siger René M. Larsen. Han tilføjer, at når stillingen hedder kreativ chef, så handler det jo ikke kun om at slå sjove streger, men ikke mindst også om at integrere nye teknologiske landvindinger, energiløsninger og bæredygtighed i de nye byggerier.

– Det kræver kreativitet at omsætte ny viden til bygbart og brugbart byggeri, men det er og bliver et krav, som inden længe vil afspejle sig i konkret lovgivning, og her vil vi meget gerne være med helt i front, og for længst i gang, når det sker, siger René M. Larsen.

– Det kan godt lyde lidt højtravende og teoretisk, men det er vigtigt for os at signalere, at vi netop ser det som vores fornemmeste opgave at hive tingene lidt ned på jorden, så de er til at have med at gøre. Derfor bliver det også et samarbejde mellem os og bygherrerne, og det er vores opgave at formidle de brugbare løsninger, så bygherren er tryg og vidende om, hvad han går ind til, siger René M. Larsen.

Udspringer af landbruget

Arkitektfirmaet BK NORD A/S er egentligt udsprunget af landbruget, og har fortsat en stor niche i at tegne landbrugsbyggerier. Men i dag fylder erhvervsbyggerier og boligbyggerier mest i selskabets ordrebog. 18 medarbejdere sidder i komfortable omgivelser i udkanten af Aalborg, og det stopper ikke med bæredygtigheden:

– Vi er i gang med at digitalisere en række af vore processer i virksomheden. Det betyder bl.a. at vi vil være bedre at projektere med BIM-modeller som redskab, hvilket vil være en stor hjælp i projekteringsfasen, hvor bygherren kan se, hvilke konsekvenser forskellige til- og fravalg får for byggeriet, siger den nye direktør. Samtidig vil alle parter, der er involveret i byggeriet, kunne holde online-møder, og alle involverede vil til enhver tid have adgang til samtlige bilag i byggesagen.

🔥 ET KÆMPE TILLYKKE 🔥


til to af vores dygtige medarbejdere – Jonas Linneberg og Malthe Nelleberg Jessen – der netop har bestået eksamen hos DBI, og nu også kan skrive CFPA – E på deres visitkort.

Stort tillykke

Så er vores dygtige medarbejder Malthe Nelleberg Jessen  blevet certificeret brandrådgiver hos BK NORD.

Malthe har netop gennemført optagelsesprøven med fuld dokumentation til Brandklasse 2.

Vi ønsker stort tillykke til Malthe og glæder os over, at vi nu kan tilbyde vores kunder og samarbejdspartnere at håndtere de byggesager, der skal behandles med certificeret brandrådgiver i huset.

Succesvirksomhed 2021 🏆

Vi er hos BK NORD A/S meget glade for at modtage prisen som “Succesvirksomhed 2021“.

Prisen er en stor anerkendelse for vores arbejde og udvikling de sidste 5 år.

Den motiverer og gør stolt😊

Stor tak til Spar Nord og BDO Danmark for prisen👍

Læs hvad Spar Nords erhvervsrådgiver Carsten Holt Christensen skriver om os og prisen her

Ny direktør i BK NORD A/S satser på bæredygtigt byggeri, digitalisering og glade medarbejdere

BK NORD´s nye administrerende direktør René M. Larsen vil blandt andet videreudvikle arkitekt- og ingeniørfirmaet indenfor digital transformation og bæredygtigt byggeri. Samtidig har han stor fokus på at skabe en moderne arbejdsplads, der kan fastholde og tiltrække de dygtige medarbejdere.

Den 1. oktober sætter René M. Larsen sig i direktørstolen i arkitekt- og ingeniørfirmaet BK NORD A/S i Aalborg.

Han har en lang karriere indenfor byggebranchen bag sig. Både som udviklingschef og projektdirektør i andre arkitekt- og ingeniørvirksomheder, men også som leder for projekter og områder i uddannelsessektoren i regi af UCN. Blandt andet har han været Asia Director i fire år med base i Vietnam for UCN. Senest kommer han fra en stilling som videncenterchef for Velfærdsteknologi Vestdanmark.

René M. Larsen er oprindelig uddannet både tømrer og bygningskonstruktør, men har sidenhen taget en Master of Business Administration (MBA) og en Master of Applied Business Research (MABR).

– BK NORD er en solid og velanset virksomhed med vind i sejlene, som med sin stærke soliditet og ejerkreds har et stort potentiale. Jeg brænder for at komme med på den rejse og har ambitioner om, at virksomheden skal nå meget mere, siger den nye administrerende direktør.

BK NORD er ejet af Agri Nord, Fjordland og nf plus og leverer byggerådgivning indenfor landbrug, erhverv og boliger.

Bæredygtigt byggeri

En af de første opgaver, René M. Larsen kaster sig over, er arbejdet med virksomhedens strategi frem mod 2025.

En af overskrifterne for det arbejde bliver bæredygtighed, og et af målene er, at virksomheden får flere kompetencer til arbejde med bæredygtighedscertificeret byggeri. Det er der stor fokus på indenfor bolig- og erhvervsbyggeri.

– Bæredygtighed er et af de punkter, hvor jeg ser, at BK NORD kan opnå stor vækst, og vi ser i stigende grad, at det er et krav fra investorer og bygherrers side, at byggeriet er certificeret, siger den nye direktør.

Det er også en udvikling, landbruget kommer til at se.

Fremtiden er digital

Han ser også store udviklingsmuligheder indenfor digitalisering. Blandt andet med at bruge 3D-modeller og virtual reality så bygherren kan visualisere byggeriet og opleve, hvordan byggeriet kommer til at være.

– Det vil være en kæmpe hjælp i projekteringsfasen, hvor bygherren kan se, hvilke konsekvenser forskellige til- og fravalg får for byggeriet, siger den nye direktør.

Samtidig vil alle parter, der er involveret i byggeriet, kunne holde online-møder, og alle involverede vil til enhver tid have adgang til samtlige bilag i byggesagen.

Nye designmetoder skal skabe værdi også for landbruget

Et af BK NORDS tre kerneområder er landbrugsbyggeri. Det er et område, den nye direktør glæder sig til at se nærmere på.

– Vi skal have set meget mere på, hvordan arkitekturen kan understøtte og optimere produktionen. Der sker en hel masse indenfor det område. Blandt andet arbejder man i dag med, hvordan arkitektur og designmetoder kan understøtte læring på skoler og helbredelse på sygehuse. Den viden skal vi have overført til landbrugs- og fødevareproduktionen, siger den nye direktør og tilføjer:

– Den udvikling, der sker i andre brancher, skal vi lære af og overføre til landbruget, så vi kan skabe endnu mere værdi for landmændene. Og det vil vi for øvrigt også kigge ind i på vores to andre kerneområder, erhvervsbyggeri og boliger, hvor vi også ser et stort vækstpotentiale.

Den bedste arbejdsplads

BK NORD oplever i øjeblikket stor travlhed indenfor alle tre kerneområder bl.a. på grund af et nyt bygningsreglement, BR18, der for alvor trådte i kraft i 2020. Især fordi virksomheden har samlet alle de kompetencer indenfor projektering, brand og konstruktioner, der skal til for at styre et byggeprojekt gennem de nye regler.

– Vi kan løse den samlede myndigheds- og projekteringsopgave, da vi har specialister på alle områder, og det er dét, der gør, at vi oplever så kraftig en vækst for øjeblikket, siger René M. Larsen.

Den store travlhed i branchen skaber også stor efterspørgsel på arbejdskraft. Der er derfor hård konkurrence om medarbejderne.

Ledelsesopgaven er også en opgave, den nye direktør René M. Larsen tager fat på med det samme.

– Vi har gode og dygtige medarbejdere. Dem skal vi fastholde, og vi skal kunne tiltrække nye. Vi skal fortsat have fokus på work-life balance, skabe en hybrid-arbejdsplads med fleksible arbejdstider og mulighed for hjemmearbejde samt tilbyde vores medarbejdere den nyeste teknologi og efteruddannelse, siger René M. Larsen.

Fra en stærk leder til en anden

BK NORD er på vej mod 20 medarbejdere og forventer ikke, det stopper der. Hele organisationen står derfor overfor forandringer, og ledelsesopgaven bliver større og mere omfattende.

– Vi har brug for mere ledelse, og tiden er nu rigtig til at få nye kræfter for bordenden. Jeg er meget glad for, at vi har kunnet tiltrække en så stærk og kompetent en leder som René, siger Bente Søgaard, der er afgående, administrerende direktør i BK NORD.

Hun har været direktør i 20 år, men fortsætter som brand- og konstruktionschef, hvor hun fremover vil fokusere mere på projektering, samarbejdspartnere og kontakt med kunden.

Hun vil stadig være en del af chefgruppen sammen med den nye administrerende direktør.

Bygger videre på stærkt fundament

Den nye chefgruppe skal skabe den næste version af BK NORD; version 2.0.

– Nu skal der konstitueres en ny chefgruppe, der kan sætte os på landkortet og slå et ledelsesslag, der kan skabe vores version 2.0, siger den nye direktør.

Men selvom han har mange visioner for og ideer til, hvordan virksomheden kan vækste og udvikle sig, så har han stor respekt for dét, han kommer til.

– Jeg starter med den største ydmyghed overfor BK NORD, som er en solid, ambitiøs og kvalitetsbevidst virksomhed. De værdier vil jeg værne om, og jeg skal ikke spille hasard med noget. Men samtidig skal vi også bevæge os og vækste, siger han.

20 års jubilæum

Den 1. august havde vores administrerende direktør – Bente Søgaard – 20 års jubilæum hos BK NORD A/S.
Vi ønsker hende alle her fra BK NORD et stort tillykke med dagen 😀

Ny medarbejder

Stort velkommen tilbage til Lisa😊

I dag har vi fået endnu en dygtig konstruktionsingeniør i teamet – Lisa Lisberg Sand.

Lisa kommer tilbage til jobbet hos BK NORD, efter at have været hos Spæncom i Aalborg, de sidste 3 år.

Lisa er 44 år og uddannet Civilingeniør fra AAU, og har desuden en længere karriere indenfor både konstruktioner og byggeledelse hos bl.a. MOE, Leif Hansen og Carlsberg Bjælker.

Lisa er en fantastisk dejlig og dygtig kollega at få tilbage på holdet, og vi glæder os meget til at fortsætte det gode samarbejde.

Ny medarbejder

Vi kunne den 1. juni sige stort velkommen til vores nye konstruktionsingeniør – Christian Jeppesen

Christian kommer fra en stilling hos Cantona i Sæby, og har derfør haft sit virke som konstruktionsingeniør hos SWECO i Aalborg.

Christian er 44 år, uddannet Diplomingeniør i Bygge- og anlægskonstruktion og har desuden en solid praktisk erfaring som tømrer, før han gik den teoretiske vej.

Privat bor Christian i Sulsted med sin familie, hvor fritiden den seneste tid er gået med ombygning mv.

Vi er utroligt glade for at få Christian med på holdet 😊

BK NORD A/S går i markedet efter ny administrerende direktør

 Efter en lang årrække med konstant udvikling og vækst samt et 2020 med det bedste resultat nogensinde er arkitekt- og ingeniørfirmaet BK NORD A/S nu klar til version 2.0

 Udvikling, kvalitet og vækst. Det er nøgleordene for den rejse, BK NORD A/S har været på gennem de seneste 20 år, hvor der særligt i de senere år har været rigtig stor aktivitet indenfor både landbrugs-, erhvervs- og boligbyggeri. Den travlhed forventes kun at fortsætte, og virksomheden står nu overfor at mande op på flere områder for både at følge med og for at sikre robustheden på alle kerneområder. Administrerende direktør Bente Søgaard har i den forbindelse besluttet, at tiden er inde til at give stafetten videre til nye kræfter, som kan være med til at forløse vækstpotentialet og føre virksomheden videre til version 2.0.

Den store fremgang skyldes dels, at virksomheden kan håndtere alt lige fra idé til færdigt byggeri med både arkitekter, ingeniører og konstruktører i samme hus og dels den nye byggelovgivning med stigende dokumentationskrav og krav om certificeret rådgivning til de fleste byggesager indenfor brand og konstruktioner.

På den baggrund er antallet af sager på bare de seneste to år fordoblet, hvilket også har sat sit tydelige præg på omsætning og bundlinje. Med flere og mere komplekse sager samt en oprustning på medarbejderfronten, er det besluttet at indføre et ledelseslag mere i virksomheden. Derved skabes der flere ressourcer til ledelse, drift og udvikling af den samlede virksomhed, ligesom fokus på de forskellige kompetencer til hhv. projektteamet samt brand & konstruktionsteamet bliver skærpet.

At Bente Søgaard i den forbindelse har valgt at give stafetten videre, som den øverste direktør, betyder dog ikke, at hun forsvinder ud af virksomheden. Hun ønsker nemlig at frigøre tid til igen at komme tættere på kunderne og ”maskinrummet” samtidigt med, at hun kan give viden om virksomheden og dens DNA videre til en ny administrerende direktør i et rettidigt generationsskifte.

– Jeg har konkluderet, at det er det rette tidspunkt for mig at træde tilbage som administrerende direktør og vil i stedet se frem til at kunne fokusere på den tekniske side som chef for brand- & konstruktionsteamet og dermed den certificerede rådgivning, fortæller administrerende direktør Bente Søgaard, der med stor tilfredshed kan se tilbage på 20 begivenhedsrige år i spidsen for BK NORD A/S.

Bestyrelsesformand for BK NORD A/S Claus Nørgaard understreger, at det helt og holdent er Bente Søgaards eget ønske at forlade posten som BK NORD’s frontfigur til fordel for at fokusere på det tekniske område brand og konstruktioner.

Som led i det ledelsesmæssige generationsskifte går BK NORD A/S nu i markedet efter en ny administrerende direktør. Både Bente Søgaard og Claus Nørgaard ser frem til en frugtbar proces, der skal fremtidssikre BK NORD A/S og ruste virksomheden yderligere til vækst. De senere års udvikling viser i hvert fald med alt tydelighed, at virksomheden har potentiale for endnu mere.

Se stillingsopslaget her

Ny medarbejder

Vi kunne den 1. februar sige stort velkommen til vores nye kollega i brandteamet hos BK NORD – Troels Søgaard Sørensen.

Troels kommer fra en stilling som byggesagsbehandler, hos Aalborg Kommune, TeamErhverv, hvor han de sidste 3,5 år har løst div. myndighedsopgaver.

Der før har han siden 2000 været hos Nordjyllands Beredskab som Beredskabsinspektør og løst opgaver som brandmyndighed med bl.a. brandteknisk byggesagsbehandling.

Troels er uddannet Bygningskonstruktør og var de første år i sin karriere hos forskellige arkitektfirmaer, herunder bl.a. Rottbøll / Christensen & Rottbøll A/S.

Troels er 48 år, bosat ved Valsted udenfor Nibe, gift med Rikke og har 2 drenge på 15 og 18 år og nyder at bruge sin fritid i naturen og med jagt og fiskeri.

Vi er overbevist om, at Troels vil bidrage meget positivt med en stor og bred myndighedserfaring og høj brandteknisk faglighed til vores mange certificerede brandopgaver.

Vi glæder os meget over at få Troels med på BK NORD holdet 😊

Ny medarbejder

Vi er utroligt glade for, at kunne byde velkommen til vores nye Brandrådgiver Jonas Linneberg.

Jonas er 33 år, uddannet Bygningskonstruktør og Brandmand og kommer fra en stilling som projektleder hos AP Facader i Brønderslev.

Vi glæder os rigtigt meget til samarbejdet og er rigtigt glade for at få Jonas med på BK NORD holdet. 😊

Ny medarbejder

Vi siger hjertelig velkommen til vores “nye” medarbejder Malthe Nelleberg Jessen, der efter sin praktikperiode og senere studiejob nu efter sin flotte afgangseksamen, er blevet fastansat som Bygningskonstruktør hos BK NORD.

Vi glæder os meget til at fortsætte samarbejdet med Malthe 😊

Nye tider for byggesagsbehandling

Af Bente Søgaard, Direktør BK NORD A/S

 I 2018 kom et nyt bygningsreglement BR18, som var ændret markant ift. tidligere udgaver i opsætning og indhold. Det nye BR18 medførte endvidere en stor opstramning på dokumentation og kontrol, som for alvor slår igennem nu. Særligt følgende områder kan mærkes som bygherre:

 1. Ansøgning om byggetilladelse, med angivelse af brand og konstruktionsklasser.
 2. Indførelse af certificerede rådgivere på brand og konstruktioner, fra 1. januar 2020.
 3. Færdigmeldinger med et væsentlig mere omfattende dokumentationskrav end tidligere.
Nyheder

Vedr. 1 Ansøgning om byggetilladelse, med angivelse af brand og konstruktionsklasser.

Allerede ved ansøgning om byggetilladelse, skal det angives hvilken brand – og konstruktionsklasse byggeriet kan henføres til. Det er bygningens anvendelse, størrelse, udformning og kompleksitet der definerer klasserne.

Simple traditionelle småbygninger, enfamiliehuse og erhvervsbyggeri på højst 600 m2 (dog under forudsætning af overholdelse af en række betingelser), henføres normalt til både Brandklasse 1 og Konstruktionsklasse 1 og ”undgår” derved certificeringsordningen og kan fortsat byggesagsbehandles færdig hos kommunen.

De fleste øvrige bygninger vil blive placeret i hhv. Brandklasse 2 – 4 og/ eller Konstruktionsklasse 2 – 4 og skal håndteres af certificerede rådgivere. Idet certificeringsordningen er helt ny, har der i BR18 været en overgangsordning på 2 år til indførelse, hvorfor det indtil den 31.12.2019 er muligt, at vælge almindelig kommunal byggesagsbehandling på alle typer byggerier – men den overgangsordning slutter med udgangen af 2019.

 

Vedr. 2 Indførelse af certificerede rådgivere på brand og konstruktioner, fra 1. januar 2020.

Byggeri der placeres i Brandklasse 2 – 4 og/eller Konstruktionsklasse 2 – 4 skal fra den 1. januar 2020 behandles af certificerede rådgivere, i stedet for de kommunale sagsbehandlere. Disse certificerede rådgivere skal meldes ind med navn og dokumentation for deres certificering allerede ved ansøgningen om byggetilladelse, ligesom følgende dokumentation skal udfærdiges af:

Den certificerede Statiker:

  • Oplysning om og dokumentation for indplacering i konstruktionsklasse.
  • Starterklæring.

Den certificerede Brandrådgiver:

  • Oplysning om og dokumentation for indplacering i brandklasse.
  • Oplysning om og dokumentation for, hvorvidt byggeriet er indsatstaktisk traditionelt.
  • Starterklæring.

Det er de certificerede rådgivere, der har ansvaret for, at dokumentere og kontrollere, at brand- og konstruktionskrav er overholdt i forhold til BR18.

Vedr. 3 Færdigmeldinger med et væsentlig mere omfattende dokumentationskrav end tidligere.

Mange bygherrer, rådgivere og kommunale sagsbehandlere har allerede sandet, at dokumentationskravet i forbindelse med en færdigmelding jf. BR18, er blevet væsentlig mere omfattende, selv på ukomplicerede byggerier.

Tidligere kunne man ”nøjes” med at signere blanketter, mens den dokumentation der nu kræves for at få en ibrugtagningstilladelse, selv på simple og traditionelle bygninger er:

 1. Dokumentation for, at der er tegnet og betalt for byggeskadeforsikring, hvor det er relevant.
 2. Erklæring om, at byggeriet er udført jf. byggetilladelsen og bygningsreglementet
 3. Alt for det givne byggeri relevante materiale, herunder beskrivelser, forudsætninger, beregninger, tegningsmateriale, prøvninger, målinger mv.
 4. Drifts- og vedligeholdelsesmanualer for alle tekniske installationer.

På byggeri der går ind under certificeringsordningen, er der endvidere krav om

 1. Fremsendelse af slutdokumentation fra de certificerede rådgivere, indeholdende både dokumentation for kontrol af udførelsen samt den samlede projektdokumentation indenfor brand- og konstruktioner.

Med det nye BR18 vil de samlede omkostninger til byggesagsbehandling uvægerligt stige, pga. af de øgede krav til dokumentation og kontrol. Kommunen er fortsat berettiget til, at kræve byggesagsgebyr, uanset om byggeriet er underlagt certificeringsordningen, mens udgifterne til de certificerede rådgivere og øvrig dokumentation også påhviler bygherre.

Landbrugsbyggeri er jf. BR18, underlagt de samme regler som øvrigt byggeri og mange af landbrugets bygninger vil fremover skulle sagsbehandles under certificeringsordningen.

Certificeringerne af rådgivere foregår hos akkrediterede organer, og er først for alvor startet op i de senere måneder. For at blive certificeret er der krav til uddannelsesniveau og erfaring, ligesom der er omkostninger til både opnåelse og opretholdelse af certificeringen.

Hos BK NORD forventer vi at få certificerede rådgivere til Brandklasse 2, samt Konstruktionsklasse 2, 3 og 4, således vi kan hjælpe både bygherrer, håndværkere, entreprenører og andre rådgivere med disse ydelser.

I er altid velkomne til at ringe for en drøftelse af jeres konkrete byggeplaner – tag fat i os på 96345250 eller se vores kontaktdata her 😊

DHL

Vi er altid hurtige og tæt på flyvende hos BK NORD – tirsdag aften d. 27. august gjaldt det DHL løbet, hvor vi deltog med et løbehold og et gåhold – og nogle var mere trætte end andre efter løbeturen😉

Vi byder stort velkommen

til vores nye praktikant Malthe Nelleberg Jessen.

Malthe studerer til bygningskonstruktør på 6. semester på UCN, og han skal være hos os i de næste 20 uger.

Forinden sit nuværende studie er Malthe faglært som murer og har virket indenfor dette fag i flere år.

Malthe er 30 år og kommer fra Aalborg.

Vi glæder os meget til samarbejdet med Malthe. 😊

Du kan kontakte Malthe på 9634 5257 eller mail: mnj@bk-nord.dk

 

Nyheder 4

NY MEDARBEJDER

Vi siger stort velkommen til vores nye medarbejder Steffen Egebjerg Eriksen.

Steffen er uddannet tømrer og bygningskonstruktør og kommer fra en stilling som projektleder hos ScandiByg i Løgstør, hvor han har været de sidste 5 år.

Steffen er 30 år og bor i Støvring med sin familie.

Vi glæder os rigtigt meget til samarbejdet med Steffen og hilser ham stort velkommen på BK NORD holdet 😊

Du kan kontakte Steffen på 9634 5256/2223 2432 eller mail: see@bk-nord.dk

 

SOMMERFEST

I fredags havde vi en rigtig hyggelig grill sommerfest i gården ved BK NORD. Vejret var forrygende, så det kunne kun gå godt😉

STORT TILLYKKE

Til vores dygtige medarbejder – KENNETH MØLLER NIELSEN – der nu kan kalde sig Master i Bygningsfysik efter gårsdagens flotte eksamensafslutning på 2 års studier.

Med Kenneths specialisering indenfor bygningsfysik, tilbyder vi nu hos BK NORD undersøgelser indenfor indeklima problematikkerne fugt, skimmel og temperatur. Disse undersøgelser kan bruges til at konstatere evt. problemer, deres omfang og konsekvens.

I forbindelse med forsikringssager samt syn og skønssager er det essentielt at kunne dokumentere fakta.

Er man i tvivl om der er problemer med indeklimaet i boligen, institutionen eller på arbejdspladsen, så er det ligeledes en rigtig god idé at få af- eller bekræftet om der ér problemer eller ej.

Når der planlægges renovering af eksisterende bygninger, er indsigten i samt overblikket over de bygningsfysiske forhold essentielt, for at undgå senere problemer.

Der er derfor al mulig grund til at tage en uforpligtende snak med Kenneth, hvis I har mistanke om problemer med indeklimaet eller ønsker at forebygge sådanne.

Kontakt Kenneth på 22 23 24 31 eller kmn@bk-nord.dk

NY MEDARBEJDER

Vi kan med stor glæde i dag sige velkommen til arkitekt MAA Anne Sørensen.

Anne er 30 år, bor i Vraa og kommer fra en tilsvarende stilling hos arkitektfirmaet Hovaldt, hvor hun har været de sidste godt 4 år.

Vi glæder os meget til samarbejdet med Anne og er sikker på hendes erfaring og kompetencer, vil være til glæde for både vores nuværende og kommende kunder.

Vi byder Anne stort velkommen på BK NORD holdet.

Du kan kontakte Anne på 9634 5254/2223 2435 eller mail: ans@bk-nord.dk

 

DHL

Vi er altid hurtige og skarpe hos BK NORD – tirsdag aften d. 28. august gjaldt det DHL løbet, hvor vi deltog med nogle “toptrimmede” medarbejdere 😉

KURSUS

AB18 og ABR18 er netop udkommet og BK NORD ønsker at have den nyeste viden.

Derfor var næsten hele virksomheden afsted, og vi fik os en meget grundig og veloplagt præsentation af aftalesættene fra Hjulmann & Kaptain.

60 ÅR

Robert Pedersen fylder rundt idag d. 7. juni 2018. Vi ønsker ham alle her fra BK NORD et stort og rungende

HURRA…………..

SKAL STALDANLÆGGET RENOVERES ELLER UDVIDES?

v/ bygningskonsulent Robert Pedersen, BK NORD A/S

Jeg har drøftet dette spørgsmål med mange kvægbrugere i den seneste tid og det fylder en del i hovedet på flere.

Det er også en vanskelig beslutning, der griber ind i fremtidsplanerne både for ejendommen og for ejeren.

Mulighed for tilskud

Der bliver i efteråret mulighed for at søge om tilskud til renovering og nybyggeri af staldanlæg til malkekøer og slagtekalve. Og det bliver nemmere at søge. Man skal ikke have en byggetilladelse eller en miljøtilladelse på plads inden man kan søge.

Overblikket

Men man skal have et overblik over, hvad man vil søge til. Og inden man skal bygge, skal man have byggetilladelse og miljøtilladelse på plads.

En hjælp til dette overblik er at få udarbejdet en skitse og evt. en situationsplan. Det hjælper med at sætte system i tankerne. Det tvinger én til at beslutte, hvilken indretning og dermed logistik, der skal være. Netop indretning og logistik styrer meget omkring arbejdsforhold og forbruget af arbejdstimer. Og det påvirker de produktionsresultater, man kan opnå.

Krav i ”Lov om hold af kvæg” vil også indgå i tankerne.

Lav en skitse og en situationsplan

Min opfordring er derfor, at man får tænkt tankerne til ende omkring staldanlægget inden man søger tilskuddet. Så kan man bedre undgå at skulle foretage ændringer, som måske påvirker tilskuddet. Lav en skitse og evt. en situationsplan af renoveringen eller nybyggeriet. Jeg hjælper gerne med dette. Det giver en afklaring af forholdene.

Hvis skitsen og evt. et prisoverslag, skulle vise, at man alligevel ikke vil bygge, så har man truffet beslutningen på et langt bedre grundlag og det vil man se tilbage på med tilfredshed.

Husk på, at træffer man ikke en beslutning omkring staldanlæggets fremtid, så har man jo indirekte også truffet en beslutning. Den går på at fortsætte uændret.

Medarbejdere - Robert

LICITATION PÅ LÆKKER ARKITEKTTEGNET VILLA

BK NORD har for kunde i  Aalborg været Arkitekt & Ingeniør på en lækker villa på 220 m2 plus overdækket terrasse, carport og redskabsskur.

Vi holdt i uge 11 licitation på villaen og modtog 3 uafhængige tilbud på det totale projekt, excl. Inventar.

Forskellen mellem nr. 1 og nr. 2 var 4,5% og mellem nr. 1 og 3 hele 30%!

Det viser med al tydelighed fordelen ved at afholde en licitation og indhente flere tilbud på nøjagtig samme grundlag.

Vi har nu både en glad bygherre, der ser frem til at komme i gang med byggeriet af sit drømmehus til den rigtige pris og en glad vinder af byggeopgaven.

Og BK NORD er glade for at kunne hjælpe med at realisere drømmene 😊

Vi ser frem til et fortsat rigtigt godt samarbejde om selve byggeriet.

Se flere visualiseringer af villaen her: Villa Abildgaard

KVÆGKONGRES I HERNING

På årets kvægkongres i Herning afholdte BK NORD’s engarerede medarbejder Robert Pedersen et indlæg i samarbejde med Jannik Toft Andersen fra SEGES omkring renovering af sengebåse til køerne og hvilke fordele det har for mælkeproduktionen og dermed for landmandens økonomi.

Derudover havde de et indlæg omkring kalveopstaldning – hvordan det laves bedst i forhold til kalvenes sundhed og tilvækst, hvordan man skaber de mest rationelle arbejdsforhold samt økonomien i en ny kalveopstaldning.

Se hele indlægget på dette link: Øg afkast med renovering eller tilbyg

10 ÅRS JUBILÆUM

Vi kunne i torsdags d. 1. februar 2018 sige stort tillykke til Jesper Rathleff Holst, der havde 10 års jubilæum hos BK NORD.
Jesper startede hos os i Konstruktørpraktik i 2007 og blev den 1. februar 2008 fastansat som Bygningsrådgiver.
Jesper har bidraget til den positive udvikling af BK NORD og har de sidste år desuden fungeret som teamleder for vores afdeling for Boliger og Erhvervsbyggeri.

NYBYGGET HUS OPFØRT EFTER BRAND

BK NORD har netop afsluttet dette projekt, som vi har været overordnet koordinator på gennem hele processen.

Familiens bolig brændte i 2016, hvor BK NORD´s ekspert i forsikringsskader hjalp familien med at opgøre skadens omfang, prissætte skaderne og forhandle med taksator om erstatningen.

BK NORD´s arkitekt tegnede et nyt hus efter familiens ønsker, hvorefter det blev projekteret, der blev søgt om byggetilladelse ved kommunen og indhentet tilbud fra håndværkere.

Snart begyndte byggeprocessen som BK NORD havde tilsyn med, og inden længe stod huset klar til indflytning.

Projektleder Kenneth Nielsen kunne i går “aflevere” huset til en glad familie – og BK NORD ønsker dem al mulig held og lykke med huset.

Se flere billeder fra huset her: https://bk-nord.dk/noerholmsvej-aalborg/

ER DU SIKKER PÅ DIN BYGGEGARANTI?

BK NORD medvirkede i uge 45 i DR KONTANT, idet de gerne ville høre om vores erfaringer, med forskellige garantiordninger (fx BYG Garanti). Så du udsendelsen?

Hvis ikke kan du se den her: https://www.dr.dk/tv/se/kontant-tv/-/kontant-2017-11-09?v#!/

Man skal som forbruger være meget opmærksom på, at der er mange vilkår der gælder, for at denne type garantier har den forventede effekt og at det tager rigtigt lang tid, før man får en afgørelse på en evt. ankesag. Endelig skal man være opmærksom på at det stadigt er det firma man klager over, der har retten og pligten til at udbedre manglerne efter ankenævnsafgørelsen – hvis forbrugeren får medhold og hvis firmaet eksisterer.

Tvister er triste, opslidende og ofte dyrekøbt i både menneskelige og økonomiske ressourcer.

For både forbruger og håndværker, gælder det derfor om, at forebygge enhver form for tvist og byggeskader.

De bedste råd BK NORD kan give til forbrugere der skal i gang med et byggeprojekt er:

 • Brug håndværkere du selv eller andre har gode erfaringer med.
 • Undersøg om der er myndighedskrav der skal overholdes.
 • Beskriv skriftligt hvad du vil have lavet eller få professionel hjælp til et udbudsmateriale på lidt større arbejder.
 • Sørg for en entydig og skriftlig aftale med den valgte håndværker om omfang, vilkår, tid og pris.
 • Sørg for AB Forbruger eller at AB92/ABT93, er en del af aftalegrundlaget.
 • Ved større arbejder, bør der laves en sikkerhedsstillelse jf. AB Forbruger/AB92/ABT93.
 • Aftal dagbod i kontrakten, såfremt tidsplanen er meget vigtig for jer.
 • Sørg for at der bliver lavet et ordentligt projektmateriale som beskriver omfang, kvalitet og vigtige udførelsesdetaljer. En klar opgavebeskrivelse og et godt tegningsgrundlag, er en stor fordel for både håndværkeren og dig som forbruger – på den måde kan der fra starten laves et reelt skarpt tilbud og efterfølgende entrepriseaftale.

BK NORD har hjulpet forbrugere i rigtigt mange private byggesager – store som små.

De fleste har vi hjulpet helt fra den første arkitektstreg – andre kommer vi ind i senere i forløbet, måske endda først, når der er noget der ikke helt går som forventet.

Det er en langt bedre og mere sikker investering at tage god rådgivning med fra start og udgiften er oftest betalt via forskellen i de 2 første indhentede tilbud.

Ring eller skriv til os uanset hvor I er i processen, men jo før jo bedre – ring 9634 5250 eller mail info@bk-nord.dk

Hos os er det første møde på kontoret uforpligtende.

BK NORD får Svinerådgiver Niels Chr. Dørken fra SvineXperten med på holdet.

Når du som svineproducent går i udvidelsestanker, skal du kunne trække på de bedste kompetencer og vi skal som dine rådgivere kunne samarbejde bredt og på tværs, med det ene mål – at få det optimale projekt gennemført effektivt, smidigt og i den rigtige rækkefølge – for dig som bygherre.

BK NORD og SvineXperten har derfor indgået et tæt samarbejde, hvor Svinerådgiver Niels Chr. Dørken nu kan inviteres med i projekterne, når det drejer sig om strategier og indretning af svinestalde og BK NORD stiller med et stærkt team af byggefaglige folk, der kan føre projektet effektivt og sikkert gennem skitsering, budgetter, myndighedstilladelser, projektering, udbud, kontrakter og byggestyring.

Hvis du allerede anvender rådgivning fra andre rådgivningsvirksomheder, så respekterer vi naturligvis dette 100% – vi er vant til at samarbejde på tværs og har rigtig gode samarbejdsrelationer både mod nord og syd.

DHL LØBET 2017

Minder fra DHL løbet 2017 i Aalborg, hvor BK NORD deltog med nogle toptrimmede medarbejdere.

Drejebogen

BK NORD har udarbejdet drejebog til etablering af en bæredygtig dagligvarebutik i mindre bysamfund.

Projektet er udarbejdet i samarbejde med, Dagrofa, KFI og DSK.

Læs mere her

Uprovokerede kollaps af tagkonstruktioner

Siden 2012 er der sket 3 uprovokerede kollaps af tagkonstruktioner i supermarkedsbygninger, og årsagerne til dette er nu afdækket i nærværende rapport.

Problematikken er den samme som mange kollaps i landbrugsbygninger, særligt da sneen faldt tungt i vinteren 2009/2010. Kendsgerningen er at rigtigt mange bygninger med tagkonstruktioner af træ ikke er afstivet forsvarligt, og er i fare for at kollapse både med og uden sne på taget.

Er fejlen alvorlig, kan et kollaps ske uvarslet og uden ekstra last på taget. Både med og uden ekstralast er der således stor risiko for personskade, hvis der er fejl i afstivningen. Der er derfor al mulig grund til at tage dette alvorligt som bygningsejer og få sin tagkonstruktion tjekket.

Ingeniører fra BK NORD er specialister i at besigtige disse forhold og vil kunne afdække om der er fejl, samt give løsninger til afhjælpning af disse. Vi kan kun opfordre bygningsejere med tagkonstruktioner af træ, til at få tjekket den så hurtigt som muligt.
Ring og aftal tid på 96345250.

Artikel i ingeniøren
Undersøgelse af kollaps: Butiksbygninger

Lov om hold af kvæg

Hvilke krav kommer her pr 1/7-2016?

Her til sommer, helt præcis fra 1/7-2016, træder nogle flere af reglerne i ”Lov om hold af malkekvæg og afkom af malkekvæg” i kraft. Nogle af overgangsordningerne for eksisterende stalde udløber. Nye stalde skal opfylde alle kravene fra starten.

Jeg vil her nævne nogle af de krav, som måske har mest interesse. Men det er ikke en total oversigt over alle de krav, der kommer.

Læs hele dokumentet her

Så er renoveringen af vores domicil på Hobrovej 431 tilendebragt og vi er meget tilfredse med resultatet.

Fra at være en lidt trist ombygget 70ér bygning med brede udhæng og træ på gavlen, står vores gamle gård nu nær dens oprindelse, med rene linjer og enklere detaljer.

Det er ikke de store greb der skal til for at højne udtrykket og da træværket fra 70érne i høj grad trængte til en udskiftning, så var det nærliggende at få arkitekten til at kigge på mulighederne.

Dette eksempel kan bruges mange steder – og skabe værdi.

Facaderenovering hos Bygningskontoret NORD

November 2015

Vi renoverer vores facader.

De store tunge udhæng fra 1970’erne fjernes, og den oprindelige bygningsharmoni gendannes.
Den oprindelige gesims bliver fritlagt og mures om hvor den har taget skade.
Bygningens oprindelige form kommer nu frem med frontkvisten, som igen bliver gennemgående efter udhænget er blevet fjernet.

Vi er meget stolte over, at hovedbygningen til den gamle gård, igen kommer til sin ret.

Læs mere her