BRANDSKADET BOLIG


PROJEKTTYPE: Villa

BELIGGENHED: Asaa

UDARBEJDET: 2019

OPFØRT: 2020

AREAL: 176m²

BYGHERRE: Privat

YDELSER: Forsikringsopgørelse, Arkitektrådgivning, Myndighedsbehandling, Projektering, Ingeniørrådgivning, Kontrahering, Byggetilsyn, Afleveringsforretning

SAMARBEJDSPARTNERE: Tømrerfirmaet Michael Larsen


På en stor grund i Nordjylland placerer denne charmerende villa sig imellem høje træer og en unik udsigt over mark og hav i horisonten.

Efter en ødelæggende brand i 2018, med en totalt brandskadet bolig, stod kun de to udhuse tilbage på grunden. Den nye bolig er tegnet med udgangspunkt i bygherres forkærlighed for det traditionelle udtryk. De hvidpudsede facader og det røde tegltag danner referencer til det oprindelige hus. De spiller sammen med de to bevarede udhuse, som flankerer boligens gavle.

Med en fantastisk ankomst imellem høje bøgetræer, ligger boligen godt afskærmet fra vejen, så der opnås en høj grad af privathed. Fra hoveddøren får man et kig igennem huset ad de store vinduer til den flotte udsigt i sydøst. Grundens fantastiske og vide udsigt mod sydøst har inspireret til en åben indretning. Lyset bader de store rum, og forbindelsen imellem ude og inde forstærkes af de store vinduespartier.

Boligens 176 m² er veludnyttede og indrettet i ét plan. Et stort køkken-alrum ligger i direkte forbindelse med en opholdsstue, tre værelser og et kontor, to badeværelser, samt entré og bryggers. Det store opholdsrum er indrettet i en vinkel, hvor spiseplads og opholdsstue er placeret i forlængelse af hinanden. Køkkenet er en anelse afskærmet i vinklen. I køkken-alrummet har man udkig mod udsigten og gårdspladsen og rummet er således gennemlyst. Det bidrager til et utroligt lysindfald. Boligens masterbedroom er placeret i det nordøstlige hjørne og indrettet, så man fra sengen får det fantastiske kig til havet og solopgangen.

Fra opholdsrummet er der direkte udgang til en 100 m² stor træterrasse.

Imellem boligen og det bevarede udhus mod syd er genindrettet et gårdrum, som før branden i 2018 fungerede som boligens primære uderum. Den gamle pigstens belægning tilfører uderummet en karaktergivende charme og sjælen fra det gamle videreføres heri.

BK NORD’s ydelser har omfattet skadesopgørelse med registrering af brandens skader og følgeskader samt prissætning af omkostningerne til udbedring af skaderne. Efter tæt dialog med bygherre har vi udført skitseprojekt, myndighedsprojekt og -dialog, hovedprojekt, tilsyn og afleveringsforretning.

Læs mere om hvad BK NORD kan gøre for dig lige her: Forsikringsskader

Kontakt os for en uforpligtende snak, hvis du har haft en brandskade eller anden forsikringsskade